Masterclass “Snelheid op alle fronten”: 25 mei

Op zaterdag 26 mei organiseren we een masterclass rondom “Snelheid”. Als een van de motorische vaardigheden is snelheid van groot belang voor onze schaatsers. Maar hoe train je snelheid en wat zijn belangrijke aspecten daarin die je niet mag vergeten?

De bijscholing wordt verzorgd door Errol Esajas in zijn eigen sportcentrum in Rotterdam. Esajas, zelf oud-sprinter 100m, was o.a. olympisch coach in Beijng (2008) en Londen (2012) en momenteel o.a. de snelheidstrainer van tennisster Kiki Bertens.

Snelheid is het vermogen van het neuromusculaire systeem om motorische acties (cyclisch) of een afzonderlijke motorische actie (a-cyclisch) in een minimale tijd te volbrengen. Snelheid wordt grotendeels bepaald door genetische aanleg. Door training kan de snelheid nog zo’n 30% toenemen. En dat is wat je als trainer graag wilt: snellere schaatsers! Maar hoe kun je dat bereiken?

In deze bijscholing gaan we kijken naar hoe je als trainer-coach diverse soorten snelheid kunt trainen en verbeteren bij jouw sporters. Zodat je meer inzicht krijgt hoe je als trainer-coach zelf een optimale ‘snelheidstraining’ kunt geven, waarbij het verbeteren van startsnelheid, versnellingsvermogen en snelheidsuithoudingsvermogen centraal staan.

Onderwerpen die onder meer ter sprake zullen komen:

  • Startsnelheid
  • Reactiesnelheid
  • Versnellingsvermogen
  • Snelheiduithoudingsvermogen
  • Training van de verschillende facetten

De bijscholing staat in eerste instantie open voor NSTV-leden vanaf niveau ST3. Wanneer er nog ruimte genoeg blijkt, zal deze twee weken van tevoren ook worden opengezet voor niet-leden.

Datum en tijdstip
Zaterdag 25 mei 2019
13.00-17.00 uur (inloop vanaf 12.30)

Locatie
Sport Performance Centre Rijnmond
Reitdiep 1, 3077 AZ  Rotterdam

Kosten
Leden: gratis
Niet-leden (als de workshop niet vol komt met leden): 20 euro (contant te betalen)

Voor wie
NSTV-leden vanaf niveau ST3

Praktijk
Let op: het betreft een praktijk bijscholing, dus kom in sportkleding met binnensportschoenen.

Punten
Na afloop krijg je 4 punten voor je technisch-kaderlicentie.

Aanmelden
Deze masterclass is vol. Wil je op de reservelijst, stuur dan even een mail naar info@nstv.nl.

 

AVG
*) Om de deelnemers van tevoren te informeren wie er nog meer naar de bijeenkomst komen, mailen we van tevoren een deelnemerslijst naar alle deelnemers (handig bijvoorbeeld voor carpoolen). Als je niet wilt dat jouw naam daarin gedeeld wordt, geef dat dan aan, dan laten we jouw naam daar uit.

**) Graag maken we foto’s (en soms ook filmpjes) van onze activiteiten. Deze zijn handig om onze vereniging te promoten, maar ook om in verslagen en impressies te gebruiken om duidelijk te maken wat we zoal doen en hoe zo’n bijeenkomst eruit ziet (immers, beelden zeggen zoveel meer dan woorden). Dus onze nieuwsbrieven, website en via onze Facebook-pagina. Als je niet wilt dat we jou zichtbaar in beeld brengen, geef dat dan aan. Dan zullen we daar rekening mee houden.

In onze privacyverklaring kun je lezen hoe wij verder met jouw persoonsgegevens omgaan.

Reacties zijn gesloten.