Het 8e Schaatstrainerscongres: The Olympic Experience

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert de NSTV samen met de KNSB en NLcoach het 8e Schaatstrainerscongres in het Bilderberg Hotel Groot Heideborgh in Garderen.

Het congres start om 09.35 uur (inloop vanaf 08.45 uur) en eindigt omstreeks 15.30 uur.

The Olympic Experience
De Olympische Spelen van Pyeongchang zijn met 20 medailles zeer succesvol verlopen voor de Nederlandse schaats(st)ers en shorttrack(st)ers. De coaches (die voor een groot gedeelte verantwoordelijk zijn voor de prestaties) hebben gepiekt op het juiste moment! Verwachtingen werden ingelost en verassingen waren daar! Hoe is er de afgelopen jaren gewerkt om te pieken op het moment dat het moet? Hoe zagen deze jaren eruit? Welke doelen werden gesteld? Wat kunnen we leren van de afgelopen Olympische cyclus en hoe ziet het pad richting de volgende winterspelen eruit?

Inhoud en workshops
In het plenaire gedeelte komt Rutger Tijssen aan het woord. Rutger zal spreken over zijn ‘Olympic Experience’. Hoe zag het traject naar Pyeongchang eruit? Welke keuzes heeft hij moeten maken? Welke leermomenten waren er? Hoe heeft hij zijn atleten mentaal klaargestoomd? En hoe heeft hij ervoor gezorgd dat zijn atleten op het juiste moment konden pieken?

Na het plenaire gedeelte volgen twee workshoprondes. De workshops worden interactief ingestoken en is ruimte voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je kunt gebruiken in jouw eigen praktijk.

De workshops die tijdens de 1e en 2e ronde aan de orde komen zijn:

 • Workshop 1 – Leiding geven gezien vanuit de sport- en de muziekwereld door Hans Boom, Schaatstrainer, opleider KNSB & dirigent
 • Workshop 2 – Presteren onder druk en omgaan met tegenslagen door Matthijs Kruk, SPORTPSYCHOLOOG VSPN, Sportgeest (VOL)
 • Workshop 3 – Trainen van dynamische stabiliteit voor effectief bewegen door Joep Joosten, Ultimateinstability (VOL)
 • Workshop 4 – Fysieke training; van talent naar topsport door Richard Louman, NOC*NSF, prestatiemanager Fysieke Training TeamNL (VOL)
 • Workshop 5 – Trainbaarheid van zelfregulatie door Laura Jonker, XOET
 • Workshop 6 – Herstellen door gebruik van foamrollers door Matthias Hendricks, KNSB Fysiotherapeut (VOL)

Klik HIER voor het programma.
Klik HIER voor de workshopbeschrijvingen

Licentiepunten
Deelname aan het 8e Schaatstrainerscongres levert 6 punten op voor je technisch kader licentie.

25 euro korting als NSTV-lid!
De kosten om deel te nemen aan het 8e Schaatstrainerscongres zijn voor NSTV-leden slechts €45 (excl. 21% BTW). Het bestuur van de NSTV vindt deelname aan dit congres voor onze leden van groot belang en neemt daarom voor ieder lid €25 van de inschrijvingskosten voor haar rekening.

Voor niet-NSTV-leden zijn de bedragen dan ook veel hoger: €70 (excl. 21% BTW) voor leden van NLcoach, €70 (excl. 21% BTW) voor Technisch Kader Licentiehouders KNSB en €115 (excl. 21% BTW) voor niet leden van NLcoach, niet leden van de NSTV en niet Technisch Kader Licentiehouder van de KNSB.

De betaling van het congres gaat middels IDEAL direct bij het inschrijven voor het congres via de site van NLcoach (ga naar ‘Inschrijven’):

 • Ben je NSTV-lid én lid van NLcoach?
  Log dan eerst in als NLcoach-lid (rechterkolom van de congrespagina) en maak vervolgens gebruik van kortingscode: nlcoachnstv2018.
 • Ben je NSTV-lid maar geen lid van NLcoach?
  Registreer jezelf dan eerst (rechterkolom van de congrespagina) en gebruik bij je inschrijving de kortingscode: nstvkorting2018.

Let op: in eerste instantie wordt een hoger bedrag aangegeven. Pas na het invoeren van bovenstaande kortingscodes zal de juiste prijs (€45) worden weergegeven.

Lukt het niet om aan te melden, neem dan contact met NLcoach via Tim Lubout.

Reacties zijn gesloten.