Train-de-Trainer workshop “Loopscholing voor schaatsers”: 7 mei

Op dinsdagavond 7 mei organiseren we een bijscholing gericht op “loopscholing” voor schaatsers.

Schaatsers lopen vaak hard tijdens hun warming-up. Ook lopen veel schaatsers hard om hun uithoudingsvermogen van bij te houden of uit te bouwen. Voor schaatsers is hardlopen aldus een belangrijke ondersteunende trainingsvorm. Zij zijn gebaat bij een efficiënte en minder belastende manier van hardlopen. Daarom is het van belang om aandacht te besteden aan de hardlooptechniek en de efficiëntie van de hardloopbeweging.

Deze “train-de-trainer workshop” wordt verzorgd door Pauline van Norden van Bewust in Beweging. Zij richt zich in deze workshop op drie van de vijf motorische basisvaardigheden, te weten uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid. De sprint- en krachtvormen laten we in deze workshop buiten beschouwing.

In deze workshop wordt gebruik gemaakt van de methodiek van Bewust Hardlopen. Deze is gericht op ontspannen lopen met minder belasting. Het uitgangspunt hierbij is ieders individuele manier van hardlopen. Deze wordt bepaald door onder meer lichaamsbouw, aanleg, ontwikkeling en karakter. Bij de mentale component van Bewust Hardlopen, staat de kracht van de gedachte centraal. Met de juiste focus leer je op veerkracht te lopen en met meer ontspanning. Bij de fysieke component staan oefeningen in houding, beweging, ademhaling, ontspanning en intensiteit centraal.

Je maakt deze avond kennis met deze methodiek en zal zelf ervaren wat het is en wat het jou (en je schaatsers) kan brengen. Daarnaast krijg je goed toepasbare tools, die je direct over kunt brengen op je eigen schaatsers. Na afloop krijgt iedere deelnemer een hand-out met loopscholingsoefeningen en (didactische) aandachtspunten mee.

Datum en tijdstip
Dinsdag 7 mei 2019
19.30-22.00 uur (inloop vanaf 19.00)

Locatie
Atletiekbaan Avantri, Nieuwe Singel 25, Schoonhoven

Kosten
Leden: gratis
Niet-leden (als de workshop niet vol komt met leden): 20 euro (contant te betalen)

Voor wie
NSTV-leden vanaf niveau SL2

Praktijk
Let op: het betreft een praktijk bijscholing, dus kom in sportkleding

Punten
Na afloop krijg je 3 punten voor je technisch-kaderlicentie.

Aanmelden
Deze is vol. Wil je op de reservelijst, stuur dan een mail.

 

AVG
*) Om de deelnemers van tevoren te informeren wie er nog meer naar de bijeenkomst komen, mailen we van tevoren een deelnemerslijst naar alle deelnemers (handig bijvoorbeeld voor carpoolen). Als je niet wilt dat jouw naam daarin gedeeld wordt, geef dat dan aan, dan laten we jouw naam daar uit.

**) Graag maken we foto’s (en soms ook filmpjes) van onze activiteiten. Deze zijn handig om onze vereniging te promoten, maar ook om in verslagen en impressies te gebruiken om duidelijk te maken wat we zoal doen en hoe zo’n bijeenkomst eruit ziet (immers, beelden zeggen zoveel meer dan woorden). Dus onze nieuwsbrieven, website en via onze Facebook-pagina. Als je niet wilt dat we jou zichtbaar in beeld brengen, geef dat dan aan. Dan zullen we daar rekening mee houden.

In onze privacyverklaring kun je lezen hoe wij verder met jouw persoonsgegevens omgaan.

Reacties zijn gesloten.