Online bijscholing tot Eerste hulpverlener

In samenwerking met ALMTS organiseren we deze zomer een (eerste) online bijscholing EHBO, Sport en Bewegen met sportongevallen waarbij je wordt opgeleid tot ‘Eerste hulpverlener’.

De ALMTS Groep is een professionele dienstverlener gespecialiseerd in acute hulpverlening bij evenementen.Of het nu gaat om sportevenementen, house & dance events, themafeesten of het begeleiden van filmopnames; de ALMTS Group levert voor alle gelegenheden goed opgeleide en gediplomeerde (Para-) medische hulpverleners.

Tijdens deze cursus krijg je via het online gedeelte, dat je in je eigen tijd en op een zelf gekozen moment volgt, algemene kennis over EHBO. Deze online leeromgeving wordt afgesloten met een kennistoets die je ook online maakt.

Als je de kennistoets hebt gehaald, kun je deelnemen aan de praktijkdag die we op een locatie in het land organiseren afhankelijk van de woonplaatsen van de deelnemers. Tijdens deze dag wordt er dieper ingegaan op situaties die kunnen voorkomen tijdens het sporten. Zoals tijdens de ALV al aangegeven, zullen dit met name schaatsongevallen zijn, maar ook fiets-en skeelerongevallen. Immers dan sta je er als trainer vaak alleen voor en moet je weten wat je wel en niet moet doen.

Om deel te nemen aan deze praktijkdag, moet je minimaal één week voorafgaand aan de praktijkdag je kennistoets (70% goed) gehaald hebben.

Inhoud cursus
De theorie neemt zo’n 3-8 uur studie in beslag. Je kunt steeds weer afsluiten en later weer een deel doen. Ook tijdens de kennistoets kun je pauzeren. Bekijk hier de complete inhoud van de online cursus.

Datum en tijd
Zelf te bepalen, aanmelden z.s.m.

Eerste Praktijkdag
Zaterdag 16 september 2017 in de omgeving van Den Haag

Voor wie?
De clinic is gericht op schaats- en inline skate trainers vanaf niveau 2, minimale leeftijd 18 jaar.

Kosten
Voor NSTV-leden: 60 euro
Voor niet-leden: 80 euro
(normaal zijn de kosten voor een dergelijke opleiding 100 euro)

Betaling
NSTV-leden zowel als niet-leden betalen 80 euro bij inschrijving. Na het volledig en goed afsluiten van de cursus ontvang je als NSTV-lid de ledenkorting van 20 euro retour.

Aantal licentiepunten
Het volgen van deze bijscholing levert 6 punten op voor je trainerslicentie, mits je de cursus volledig afrondt.

Maximum aantal
12 deelnemers per praktijkdag

Procedure

  1. Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina
  2. Je krijgt een mail met verzoek het bedrag te voldoen
  3. Na betaling krijg je een mail met inlogcode en gebruiksaanwijzing
  4. Je kunt de lessen individueel volgen op je eigen tempo en tijd
  5. Na het afsluiten van de toets, mits 70% goed, mag je deelnemen aan de praktijkdag
  6. Bij goede afsluiting van de praktijkdag ontvang je het pasje ‘Eerste hulpverlener’
  7. NSTV-leden ontvangen het ledenkortingsbedrag retour
  8. De 6 licentiepunten worden bijgeschreven zodra je een kopie van het pasje hebt toegestuurd aan info@nstv.nl (wij zorgen ervoor dat de KNSB deze ook ontvangt)

Aanmelden: niet meer mogelijk, in april 2018 volgt een nieuwe online cursus.

Reacties zijn gesloten.