Praktijkdag Acute Zorg levert vijf geslaagde trainers op

In samenwerking met ALMTS organiseerden we de afgelopen periode een tweede online bijscholing EHBO, Sport en Bewegen met sportongevallen waarbij je kon worden opgeleid tot ‘Eerste Hulpverlener’.

Als deelnemer kreeg je een inlogcode waarmee je in je eigen tijd de online stof kon doorlopen met tot slot een online kennistoets. Hiervan moest je 70% goed hebben om te slagen voor de toets. Afgelopen zaterdag vond de afsluitende Praktijkdag met het bijbehorende praktijkexamen plaats.

Een zeer intensieve dag waarbij druk werd geoefend met o.a. de Rautek-manoeuvre, stabiele zijligging en reanimatie. Daarnaast was er volop aandacht voor specifiek die ongevallen en situaties die wij als schaatstrainer kunnen tegenkomen. Van (hevige) snijwonden, hartstilstand, onderkoeling tot wervelkwetsuur.

De dag werd afgesloten met een schriftelijke kennistoets, waarna de deelnemers stuk voor stuk een praktijkexamen moesten afleggen met een casus waarin o.a. gereanimeerd moest worden. Conclusie van de dag: zeer intensief maar erg waardevol, en: alle deelnemers geslaagd.

Deze trainers mogen zich nu officieel Eerste hulpverlener noemen. Maar belangrijker vooral, zij weten nu wat te doen als zich een ernstige situatie voordoet. En dat is toch erg handig als je als trainer er veelal als eerste bij bent.

Reacties zijn gesloten.