Meld je aan voor het 5e Schaatstrainerscongres: zaterdag 13 juni 2015

Het 5e Schaatstrainerscongres zal op zaterdag 13 juni 2015 plaatsvinden in het Bilderberg Hotel Groot Heideborgh in Garderen. Dit congres organiseren we als NSTV samen met de KNSB en NLcoach.

Coachen is een veelzijdig vak dat continu in beweging is. Continu zijn er nieuwe ontwikkelingen waar je als trainer-coach mee om moet gaan. Door nieuwsgierig te blijven en je als trainer-coach te blijven ontwikkelen, til je jezelf en je sporter(s)/team(s) naar een hoger niveau. En dat is wat iedereen wil, nog beter worden!

Tijdens dit congres bieden we zowel sportspecifieke als sporttak-overstijgende workshops aan. Uiteraard worden de overstijgende workshops toegespitst naar het schaatsen. Er worden veel tips en trics aangereikt die je als trainer-coach in je eigen praktijk kunt toepassen.

Het congres start om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur) en eindigt om +/- 16.15 uur.

Het programma
In het plenaire gedeelte komt topcoach Henk Kraaijenhof aan het woord. Hij geeft vanuit zijn ervaring als coach, op inspirerende wijze, zijn visie over coachen (individueel/team) en het opzoeken van de grens van zowel de sporter als de coach.

Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal zes workshops. De workshops worden interactief ingestoken en er is ruimte voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je, als trainer-coach, kunt gebruiken in het begeleiden en coachen van je sporter(s).

De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:

 • Workshop 1 – ‘Trainingsleer 2.0′ door Henk Kraaijenhof
 • Workshop 2 – ‘Nieuwe trends in voeding’ door Carlo Kool
 • Workshop 3 – ’Beter presteren door minder te trainen: de bewezen effecten van taperen’ door TopsportTopics.
 • Workshop 4 – ‘Trainen van mentaliteit en het corrigeren van resultaat denken’ door Rogier Hoorn, Sportsmind en VSPN Sportpsycholoog
 • Workshop 5 – ‘De start vanuit een technisch en fysiologisch perspectief’ door Jurre Trouw
 • Workshop 6 – ‘Aerodynamica’ door Bert van der Tuuk
 • Workshop 7 – ‘EasyTaping bij knie- en voetklachten’ door Robbert van Amstel, Fysio Physics BV

Klik HIER voor het programma.
Klik HIER voor de inhoud van de workshops.

Licentiepunten
In het kader van het bijscholingsbeleid van de KNSB ontvangen trainers met een trainerslicentie 6 licentiepunten voor dit congres.

Korting voor NSTV-leden!
Als NSTV-lid bieden wij je een mooie korting om deel te nemen aan dit congres. De kosten om deel te nemen aan het 5e Schaatstrainerscongres zijn:

 • € 40,00 (excl. 21% BTW) voor leden van de NSTV.
 • € 65,00 (excl. 21% BTW) voor leden van NLcoach.
 • € 65,00 (excl. 21% BTW) voor Technisch Kader Licentiehouders KNSB.
 • € 105,00 (excl. 21% BTW) voor niet leden van NLcoach, niet leden van de NSTV en niet Technisch Kader Licentiehouder van de KNSB.

Meld je nu aan
HIER kun je je aanmelden.

Reacties zijn gesloten.