Aanmelden 9e Schaatstrainerscongres 15 juni in Garderen

Update d.d. 7 mei 2019: Let op: de inschrijving gaat hard, er zijn nog maar 25 plaatsen over; de workshops 2, 3 en 4 zijn al vol! Meld je dus snel aan als je nog wilt deelnemen!

Op zaterdag 15 juni vindt het 9e Schaatstrainerscongres plaats in het Bilderberg Hotel Groot Heideborgh in Garderen. De NSTV organiseert dit congres samen met de KNSB en NLcoach. Het congres start om 09.15 uur (inloop vanaf 08.30 uur) en eindigt om ongeveer 15.30 uur.

Leren, Ontwikkelen & Opleiden
Het is belangrijk dat trainers/coaches grenzeloos nieuwsgierig zijn, open staan voor nieuwe ontwikkelingen en ideeën en blijven leren. Een trainer/coach is een essentiële schakel waar het gaat om ledenbehoud en om het opleiden en ontwikkelen van sporters; niet alleen op sportief vlak maar ook op persoonlijk vlak. Om ervoor te zorgen dat jouw sporter zich in een veilige omgeving kan ontwikkelen en dat zijn/haar talent (ongeacht het niveau) er optimaal uit kan komen, is het essentieel dat jij bij blijft en je verreikt met de meest actuele kennis.

Tijdens het dit Schaatstrainerscongres reiken wij jou kennis aan die ervoor zorgt dat je begrijpt wat jouw sporters nodig hebben, waar hun ontwikkelbehoeftes liggen, hoe je ze kunt stimuleren, hoe je sportplezier kunt vergroten en hoe je samen met je sporters tot mooie prestaties kunt komen.

In het plenaire gedeelte komt voormalig waterbondscoach en commercieel directeur van de KNZB Robin van Galen aan het woord. Hij gaat in op de sporter anno 2019. Wat zijn de kenmerken van de sporter van nu? Hoe zorg je ervoor dat je als trainer-coach blijft aansluiten? En wat betekent dat voor je dagelijkse activiteiten als trainer-coach? Wat kunnen we de komende jaren verwachten?

Na het plenaire gedeelte volgen twee workshoprondes van elk 90 minuten. De workshops worden interactief ingestoken en is ruimte voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je kunt gebruiken in jouw eigen praktijk.

De workshops
De workshops die tijdens de 1e en 2e ronde aan de orde komen zijn:

Workshop 1 – ‘Chill het ijs op’ door Madelene van Beuzekom – Entertainment on Ice
Workshop 2 – ‘Praktische oefeningen ter verbetering van de start’ door topschaatser Michel Mulder (vol)
Workshop 3 – ‘Effectief motorisch leren – een mix van impliciete en expliciete methoden’ door Prof. Dr. Peter Beek – Vrije Universiteit Amsterdam (vol)
Workshop 4 – ‘Trainen en ontwikkelen van weerbaarheid’ door sportpsycholoog Afke van de Wouw – WOUW Performance Coaching (vol)
Workshop 5 – ‘In gesprek met RTC trainers over leren, ontwikkelen en opleiden’ door Ingo Bos, Wouter van de Ploeg, Milan Kocken, Dave Versteegh, Benny Bruggemans en Jetske Wiersma
Workshop 6 – ‘De rol van dataverzameling en analyses bij het opleiden van schaatsers’ door Sander van Ginkel – Embedded scientist langebaan KNSB en Bjorn de Laat – Embedded scientist shorttrack KNSB (ovb)

Hier vind je de workshopomschrijvingen.

Afsluiting
Na de workshoprondes sluiten we het 9e Schaatstrainers congres af met een plenaire bijdrage van voormalig schaatser, vitaliteitscoach en schaatscommentator Martin Hersman. Hij neemt ons mee in zijn ‘wereld’, geeft zijn visie waar het gaat om leren, ontwikkelen en opleiden en maakt de vertaalslag zichtbaar naar het werkterrein van de schaatstrainer.

Programma
Het volledige programma vind je hier.
Deelname aan het volledige programma van het congres levert 6 licentiepunten op.

Kosten
NSTV-leden krijgen 25 euro korting en betalen slechts 50 euro voor deelname aan het Schaatstrainerscongres! Hoe je deze korting ontvangt, lees je hier.

Aanmelden
Aanmelden gaat via iDeal via de site van NLcoach.

 

Geplaatst: 3 april 2019

Reacties zijn gesloten.