ALV 13 april met lezing door Errol Esajas

Op zaterdag 13 april vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de NSTV plaats. Dit jaar zijn we welkom in het clubgebouw van IJsclub Lekkerkerk (Zuid-Holland).

Graag nodigen we al onze leden uit voor deze vergadering met aansluitend een lezing door Errol Esajas, oud-sprinter 100m, olympisch coach 2008/2012 en bewegingstrainer van tennisster Kiki Bertens. Tussendoor bieden we je een eenvoudige lunch aan.

Het programma
10.00-10.30 Ontvangst met koffie en thee
10.30-12.30 Algemene Ledenvergadering (ALV)
12.30-13.30 Lunch (soep en broodjes)
13.30-15.00 Lezing Errol Esajas
15.00-16.00 Gelegenheid om na te praten, onder het genot van een drankje

Lezing door Errol Esajas
Alles draait om “beweeglijkheid” bij Errol Esajas. “Heel vaak wordt er wel op kracht getraind, maar je moet kunnen blijven bewegen. Door efficiënter te bewegen, word je sneller. Dat geldt niet alleen voor hardlopers en balspelers, maar ook voor schaatsers. Naar mijn mening zijn veel schaatsers te stijf. Ik denk dat veel schaatsers nog veel harder kunnen schaatsen als ze meer aan hun beweeglijkheid doen.”, meent Esajas.

Esajas bruist van de energie en vertelt met veel handgebaren en bewegingen waarbij je tot het bot wordt geïnspireerd. Ondanks zijn 59 jaar is hij nog zo beweeglijk als een topsporter. Esajas heeft een duidelijke mening, een heldere visie en zet je aan het denken. In deze lezing neemt hij ons mee in zijn wereld. Van zijn eigen prestaties als 100m sprinter, olympisch coach in Beijing en Londen tot aan bewegingstrainer van o.a. Kiki Bertens.

Esjas: “Bertens traint sinds begin 2015 bij mij. Toen ze bij mij begon, was Bertens ‘ondertraind’ op het gebied van beweeglijkheid, uithoudingsvermogen en lenigheid. De eerste maanden werkten we aan haar basisconditie. Vervolgens verbeterden we haar voetenwerk, explosiviteit, motoriek en hand-oog-coördinatie.” Dat dit z’n vruchten heeft afgeworpen, mag duidelijk zijn gezien de prestaties van Bertens de afgelopen twee jaar.

Als trainer heeft Esajas vele Nederlandse sporters mogen trainen, waaronder Raemon Sluiter (tennis), Francisco Elson (basketbal), Fatima Moreiro de Melo (hockey) en Edgar Davids (voetbal). Momenteel traint hij atleten, tennissers en voetballers. De spelsporters willen voornamelijk sneller worden en beter gaan bewegen. In de revalidatie werkt hij voornamelijk met sporters die terugkomen van een blessure en weer op topniveau willen gaan acteren.

Errol Esajas is de oprichter van SPC Rijnmond. Door de jaren heen is Esajas lange tijd werkzaam geweest bij verschillende bonden, waaronder de Koninklijk Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Hij was daar 5 jaar bondstrainer op het onderdeel estafette. Daarna heeft hij 4 jaar als districtsconditietrainer gewerkt bij de Koninklijke Nederlandse Tennis Bond (KNLTB).

Vervolgens maakte Esajas de overstap naar de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softbal Bond (KNBSB), waar hij aan de slag ging als conditietrainer van de selectie van Sydney 2000. Esajas was toen ook actief als loop- en conditietrainer bij meerdere Betaald Voetbal Organisaties (BVO), waaronder Excelsior en FC Dordrecht.

In 2008 en 2012 was Esajas Olympisch coach in Beijing en Londen.

Wat kunnen wij schaatstrainers van deze enthousiaste bewegingstrainer leren? Blijf na de ALV luisteren naar zijn verhaal!

Datum en tijdstip
Zaterdag 13 april 2019
10.30-16.00 uur (ontvangst vanaf 10.00 uur)

Locatie
Clubhuis IJsclub Lekkerkerk
Weidelaan 55
2941 RJ Lekkerkerk

Voor wie
NSTV-leden

Kosten
Geen

Punten technisch-kaderlicentie
Na afloop krijg je 2 punten voor je technisch-kaderlicentie.

Aanmelden
Gesloten.

 

AVG
*) Om de deelnemers van tevoren te informeren wie er nog meer naar de bijeenkomst komen, mailen we van tevoren een deelnemerslijst naar alle deelnemers (handig bijvoorbeeld voor carpoolen). Als je niet wilt dat jouw naam daarin gedeeld wordt, geef dat dan aan, dan laten we jouw naam daar uit.

**) Graag maken we foto’s (en soms ook filmpjes) van onze activiteiten. Deze zijn handig om onze vereniging te promoten, maar ook om in verslagen en impressies te gebruiken om duidelijk te maken wat we zoal doen en hoe zo’n bijeenkomst eruit ziet (immers, beelden zeggen zoveel meer dan woorden). Dus onze nieuwsbrieven, website en via onze Facebook-pagina. Als je niet wilt dat we jou zichtbaar in beeld brengen, geef dat dan aan. Dan zullen we daar rekening mee houden.

In onze privacyverklaring kun je lezen hoe wij verder met jouw persoonsgegevens omgaan.

Reacties zijn gesloten.