Bijscholing

Per 1 juli 2013 geldt er een nieuw bijscholingsbeleid voor trainers met een KNSB-licentie. Het algemene uitgangspunt in dit nieuwe beleid is “een leven lang leren”, en dat houdt in dat je als trainer na het behalen van het diploma je verder blijft ontwikkelen en op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen de schaats- en inline-skatesport.

Het bijscholingsbeleid geldt voor trainers met een diploma op niveau 2, 3, 4 en 5 voor de disciplines langebaan, shorttrack, inline-skaten, kunstrijden en marathon. Voortaan moeten trainers die in het bezit zijn van een technisch-kaderlicentie en deze licentie na drie jaar willen verlengen, jaarlijks een aantal bijscholingen te volgen. Per gevolgde bijscholing worden één of meerdere punten toegekend aan de technisch kader licentiehouder. Het aantal bijscholingen dat per jaar gevolgd moet worden verschilt per niveau.

De NSTV is een van de partijen die door de KNSB geaccrediteerd is om bijscholing voor trainers te mogen geven. Dit betekent dat je voor het deelnemen aan onze bijscholingen punten krijgt om je licentie te behouden.

Hier vind je meer informatie over het licentiepuntensysteem en de bijscholingskalender.