Bijeenkomst “Basisoefeningen op het ijs” groot succes

Op dinsdag 13 januari vond op De Uithof in Den Haag de regionale bijeenkomst “Basisoefeningen op het ijs” plaats. Met 50 meer dan enthousiaste trainers een groot succes.

De bijeenkomst vond plaats op de Funrink, zodat vrijuit aan oefeningen kon worden gewerkt. De groep werd gesplitst in trainers/begeleiders t/m SL2, die onder leiding van Ben van Hagen en Piet Knip aan de slag gingen, en trainers met ST3 en hoger, die onder leiding van Hans Veldkamp en Leen van den Heuvel aan de slag gingen.

Het eerste deel van de avond was gericht op het rechte eind en het tweede deel gericht op de bocht.

Welke oefeningen zijn handig om kinderen stabiel op het ijs te krijgen, welk doel heeft een bepaalde oefening, hoe moet je een oefening uitvoeren, waar moet je op letten, dat kwam allemaal aan bod bij de groep van Ben en Piet. Met daarbij veel zelf oefenen. Immers, als trainer is het wel een must om de oefening op de juiste manier voor te kunnen doen.

Bij de groep met trainers gericht op de gevorderde (wedstrijd)schaatsers, kwamen ook veel oefeningen en ‘spielerij’ aan bod. Juist ook bij deze groep is het belangrijk om oefeningen te blijven doen voor balans, stabiliteit, maar ook de houding en explosiviteit. Zo werd er op de plaats geschaatst om de druk van de heup te voelen en werd er ook, zowel op het rechte eind als in de bocht ‘gesprongen’ om de dynamische afzet te voelen.

Conclusie aan het eind van de avond was dat dit precies was, waar trainers behoefte aan hebben: praktijk op het ijs of op het droge. Met elkaar in discussie en het delen van tips en nieuwe oefeningen. Een schot in de roos dus. Dank aan regiocoördinator Ben van Hagen voor het organiseren van de bijeenkomst en uiteraard ook Hans, Piet en Leen en de ‘voorbeeldschaatsers’ die deze avond veel oefeningen hebben voorgedaan!

Omdat we de bijeenkomst voortijdig hebben moeten sluiten vanwege het grote aantal deelnemers en er veel trainers bij hadden willen zijn, zullen we de bijeenkomst half februari nog een keer herhalen. We komen zo snel mogelijk met een datum hiervoor!

Een sfeer-impressie vind je hier.

2015-01-13 20.23.59

Reacties zijn gesloten.