Bijeenkomst “Basisoefeningen op het ijs” groot succes

Op dinsdag 10 maart vond op De Uithof in Den Haag voor de tweede maal de regionale bijeenkomst “Basisoefeningen op het ijs” plaats. Met 40 enthousiaste trainers wederom een groot succes.

Langebaanschaatsen houdt in “rondjes rijden op een 400 meterbaan”. Hoe hou je dit speels voor de jeugd gevarieerd voor snelle rijders waarbij je oefeningen doet die ook nog eens nut hebben?

Eigenlijk zijn er bijna geen oefeningen die fout zijn. Immers, je hebt oefeningen die ervoor zorgen dat je stabiliteit en balans verbeteren, je houding verbetert en hoeken verkleinen maar je hebt ook oefeningen die ervoor zorgen dat je juist voelt of begrijpt waarom een andere houding of afzet beter werkt. “Even iets anders doen om het goede te voelen.” Na deze inleiding gingen we het ijs op om dit allemaal zelf te proeven en te ervaren.

De groep van Hans Veldkamp en Leen van den Heuvel ging in op meer complexe balans- en stabiliteitsoefeningen voor gevorderde schaatsers, waarbij er ook druk werd gesprongen en tot slot werd geoefend met de start. De groep van Ben van Hagen en Piet Knip, die vooral jeugd train, kregen een variatie van oefeningen voor de eerste balans, diepe zit en het oefenen van de bocht.

Gezien de hoeveelheid deelnemers en positieve reacties, was de avond aanvullend op de KNSB-opleidingen een schot in de roos. Ook in andere regio’s is het voornemen deze bijeenkomst te organiseren. En in West wordt al een bijeenkomst voorbereid voor komende zomer op het droge…

Bekijk hier een foto-impressie van deze avond.

Reacties zijn gesloten.