Bijscholing Ademhalingstechniek 8 september

Op dinsdagavond 8 september verzorgt Casper Helling een bijscholing voor NSTV-trainers over ademhalingstechniek en ademspiertraining.

Het komt nog wel eens voor dat schaatsers problemen hebben met hun ademhaling tijdens een race: dan houden ze bijvoorbeeld de adem in bij een inspanning.

Tijdens deze workshop reikt Casper handvatten aan voor het beheersen en beter benutten van de ademhaling tijdens het sporten. Daarnaast kun je tijdens de workshop ervaren hoe het is om je ademhalingsspieren te trainen met een Powerbreathe. Ademspiertraining met een Powerbreathe is een korte maar intensieve training van het middenrif en de tussenribspieren, de spieren waarmee ingeademd wordt. Met een Powerbreathe versterk je je ademspieren zodat je makkelijker en dieper adem kunt halen.

Casper is bewegingswetenschapper en ex-top-marathonschaatser, o.a. voormalig werelduurrecordhouder en drievoudig winnaar van de alternatieve Elfstedentocht. Als trainingsbegeleider is hij verbonden aan het Sport Medisch Centrum Papendal waar hij zijn passie en werk verenigt in het begeleiden van met name duursporters, van beginner tot topsporter, in het bereiken van persoonlijke topprestaties. Daarnaast is Casper coach van marathonschaatsteam Port of Amsterdam en geeft hij diverse sporttrainingen op het Universitair Sportcentrum in Wageningen.

Datum en tijdstip
Dinsdag 8 september 2020
19.00-19.30 Ontvangst met koffie/thee
19.30-21.30 Bijscholing

Locatie
Clubhuis Edese IJsvereniging
Langekampweg 6 in Ede

Voor wie
NSTV-leden vanaf niveau SL2

Kosten
Leden: gratis
Niet-leden: 20 euro (contant te betalen) (als de bijscholing een week van tevoren nog niet vol zit, kunnen ook niet-leden zich aanmelden)

Punten
Na afloop krijg je 2 punten voor je technisch-kaderlicentie.

Aanmelden
Deze workshop zit vol.

Reacties zijn gesloten.