Update: Bijscholing Materiaalafstelling 23 oktober gaat niet door

UPDATE 16 OKTOBER:
DEZE BIJSCHOLING GAAT I.V.M. DE OPNIEUW VERSCHERPTE CORONAMAATREGELEN NIET DOOR. LATER MEER OVER EEN NIEUWE DATUM.

Op vrijdag 23 oktober organiseren we in samenwerking met Jan Maarten Heideman een bijscholing over materiaalafstelling. Wat is het optimum ervan rondom ijskwaliteit en glijvermogen.

Jan Maarten geeft je inzicht in de eigenschappen van verschillende schaatsen (buizen, hardheid ijzer, dikte en vorm buizen, wendbaarheid enz.), de afstelling van het materiaal (incl. ronding en bending) en hoe je het beste rekening kunt houden met externe factoren, zoals:

  • Natuurijs,  kunstijs op (semi) open banen of volledige overkapte kunstijsbanen.
  • Weersomstandigheden: wind, vochtigheidsgraad en luchtdruk.
  • IJstemperatuur.
  • Type schaatser: lengte, gewicht en kracht.
  • Schaatsactiviteit: afstand (500m of 200km), wedstrijd of training.
  • Optimum rechte eind en optimum bocht.

Daarnaast laat hij je kennismaken met materiaalontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar en met de voorspelling van (gewaagde?) toekomstige innovaties.

Over Jan Maarten Heideman
Met 77 overwinningen op kunstijs voert Jan Maarten Heideman al enige jaren de ranglijst allertijden aan. Met vernieuwingen en experimenten in de schaatssport kreeg hij bekendheid. Hij werkt nu nog als materiaalman/fietsmetingen en is tevens marathonploegleider.

Datum en tijdstip
Vrijdag 23 oktober
19:00-21:00 uur

Locatie
Clubhuis ‘Wijeruit’ van Skeelerclub Oldebroek
Stouwdamseweg 12
8096 BB Oldebroek

Voor wie
NSTV-leden vanaf niveau SL2
LET OP: Vanwege de coronamaatregelen en het in dat kader advies het reizen zoveel mogelijk te beperken, is deze bijscholing alleen toegankelijk voor leden woonachtig in de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe en Utrecht.

Kosten
Leden: gratis
Niet-leden: 20 euro (contant te betalen)

Materiaal meenemen
Neem je schaatsen incl. beschermers mee (je gaat niet het ijs op).

Aamelden
Niet meer mogelijk (zie boven).

Reacties zijn gesloten.