Bijscholing regio West ‘Veiligheid’ wederom een succes!

In eerste instantie liepen de aanmeldingen niet zoals we gewend waren, maar uiteindelijk waren er 28 trainers aanwezig tijdens de regionale NSTV-bijeenkomst over veiligheid op de Haagse Uithof.

Regio-coördinator Ben van Hagen had weer een wisselend programma gemaakt, dat begon met een open discussie over de veiligheid en regels op de ijsbanen. Uit deze discussie komt een stuk wat we op deze site gaan publiceren over verschillen regels op ijsbanen. Daarna nam EHBO-specialist Leen het woord over van Ben om de deelnemers meer te vertellen over wat te doen bij een ongeval op de ijsbaan en vooral wat je als trainer kunt betekenen als ondersteuning van EHBO-personeel van de baan zelf.

Na koffie met versnapering in de winkel van Oomssport liet Joelle Haverkorte van Viking de nieuwe materialen zien die alles te maken hebben met veiligheid. Ook Viking is bezig met het veiliger maken van de sport door in te spelen op dit thema. Iedereen kon de nieuwe artikelen bekijken, aanraken en vragen stellen aan Joelle of Sander van Oomssport.

Dennis Walraven nam het stokje over van Joelle en ging als fysio en schaatstrainer in op het onderwerp blessurepreventie en herkenning. Ook dit gedeelte was interssant te noemen en de aanwezige trainers gingen met veel opgedane kennis terug naar huis.

De presentatie van Dennis komt binnenkort op het beveiligde deel van de site achter in de ledeninlog.

Veiligheid
Naar kleine foto-impressie op Facebook

 

Reacties zijn gesloten.