Het 3e Schaats- en Inline-skate trainerscongres!

Na onze ledenvergadering op vrijdag 19 april vindt op zaterdag 20 april het 3e Schaats- en Inline-skate trainerscongres plaats in het Bilderberg Hotel de Klepperman in Hoevelaken. Dit congres wordt door de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB), NLcoach en de NSTV gezamenlijk georganiseerd.

Coachen is een veelzijdig vak dat continu in beweging is. Continu zijn er nieuwe ontwikkelingen waar je als trainer-coach mee om dient te gaan. Momenteel is er bijvoorbeeld veel aandacht in de schaatssport voor multidisciplinair trainen en de mentale component. Door nieuwsgierig te blijven en je als trainer-coach te blijven ontwikkelen til je jezelf en je sporter(s)/team(s) naar een hoger niveau. En dat is wat iedereen wil, beter worden!
Tijdens dit congres bieden we twee sportspecifieke en twee sporttakoverstijgende onderwerpen aan. Uiteraard worden de overstijgende workshops toegespitst naar het schaatsen. Er worden veel tips en trics aangereikt die je als trainer-coach in je eigen praktijk kunt toepassen.

Het congres start om 10.00 uur en eindigt om +/- 15.15 uur.

Het programma

Jac-Orie-300x203In het plenaire gedeelte komt topcoach Jac Orie aan het woord. Hij geeft vanuit zijn eigen ervaring als coach, op inspirerende wijze, zijn visie over coachen (individueel/team) en welke processen je als coach meemaakt in de weg naar de top. Daarnaast bespreekt hij hoe je aan de top kunt blijven en hoe hij zichzelf ontwikkelt om zichzelf te handhaven op het allerhoogste niveau!

Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal vier workshops. De workshops worden interactief ingestoken en is ruimte voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je, als trainer-coach, kan gebruiken in het begeleiden en coachen van je sporter(s). De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:

  • Workshop 1 – De kracht van multidisciplinair trainen! door Jeroen Otterbondscoach Shorttrack
  • Workshop 2 – Core Stability in de praktijk door Jora Wolfgram, bewegingswetenschapper, docente Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding en FysioVisiq
  • Workshop 3 – Starten en accelereren door Peter van der Rol Brouwer, schaatstrainer en docent methodiek en techniek KNSB
  • Workshop 4 – Tips en trics wat betreft presteren onder druk door Afke van de Wouw, VSPNSportpsycholoog, bewegingswetenschapper

Klik hier voor het programma.

Deelnemersbijdrage
De kosten om deel te nemen aan het 3e Schaats- en Inlinetrainers congres zijn:

  • € 72,50 (incl. 21% BTW) voor leden van NLcoach.
  • € 72,50 (incl. 21% BTW) voor Technisch Kader Licentiehouders KNSB.
  • € 72,50 (incl. 21% BTW) voor leden van de NSTV.
  • € 120 (incl. 21% BTW) voor niet leden van NLcoach, niet leden van de NSTV en niet Technisch Kader Licentiehouder van de KNSB.

De betaling van het congres geschiedt middels een eenmalige automatische incasso. Het deelnamebedrag wordt een week voor aanvang van het congres van je rekening afgeschreven.

Annulering
Indien je onverhoopt verhinderd bent deel te nemen kan iemand anders te allen tijde jouw plaats bij het congres innemen. Bij annulering tussen vier en twee weken voor de start van de cursus betaal je €25,00 annuleringskosten. Bij annulering binnen twee weken voor de start van het congres wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen schriftelijk te gebeuren.

Aanmelden
Meld je aan via de inschrijfmodule van NLcoach.

Reacties zijn gesloten.