Ledenvergadering NSTV met lezing door Jos Geijsel

Op vrijdag 19 april vindt de jaarlijkse ledenvergadering van de NSTV plaats in Bilderberg Hotel De Klepperman in Hoevelaken. Zoals gebruikelijk wordt de vergadering vooraf gegaan door een lezing. Dit maal een boeiend betoog van topsportfysioloog Jos Geijsel.

Jos legt uit uit hoe en waarom schaatsen een low-impact sport is. In tegenstelling tot atletiek, wat een high impact sport is. Spierspoelen zijn de sensoren in de spieren. En die werken heel anders bij low-impact sporten dan bij high-impact sporten als lopen en springen. Het heeft verregaande consequenties voor de trainingsopbouw, periodisering en tapering-off voor schaatsen. Schaatsers als low-impact sport vraagt anders trainen: fietsen en inline skaten vooral in najaar en winter. Kortom, een zeer interessante insteek. Hier vind je meer informatie over de lezing van Jos Geijsel. Meld je direct aan!

Inloop:         19.00-19.15 uur
Bijscholing:   19.15-20.15 uur

Aansluitend gaan we door met de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De agenda daarvoor vind je hier. Naast de gebruikelijke agendapunten komen er enkele inhoudelijke punten aan de  orde. Verder komt de functie van penningmeester beschikbaar. Interesse? Lees dan hier meer over de functie. Het conceptjaarverslag en de notulen van de vergadering van vorig jaar vind je achter de login, onder archief/bijeenkomsten.

Leden die willen overnachten in het Bilderberg hotel wordt een kamer incl. ontbijt aangeboden voor € 69,00. Dit kun je rechtstreeks met het Bilderberg hotel regelen.

Reacties zijn gesloten.