Masterclass 20 november ZuidWest: “Trainen van het spiervermogen”

Op woensdag 20 november organiseert de NSTV in Warmond (net als op 6 november in Heerde) een Masterclass met als thema “Trainen van het spiervermogen”.

De Masterclass wordt verzorgd door Jeroen Rietvelt, bewegingswetenschapper en inspanningsfysioloog, tevens docent masteropleiding Sportfysiotherapie HU, krachttrainer Project2018 en fysiek trainer NOC*NSF.

Centraal deze avond staat het trainen van het spiervermogen. Hoe doe je dit, wanneer doe je dit en met wie doe je dit?

De masterclass bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. In het praktische deel staat o.a. de methodiek van de belangrijkste krachtoefeningen centraal, van waaruit je een volledig krachtprogramma kunt aanbieden. Jeroen zal hierbij ook stilstaan bij de inbedding ervan in het jaarplan.

In de theorie zal naast het begrip spiervermogen en de uiteenzetting rondom de snelheids- en krachtcomponent, het accent liggen op de meer gevorderde trainingsvormen om het spiervermogen te trainen. Hierbij valt te denken aan explosiviteit, pre-stretch en plyometrie middels sprongvormen.

Let op: voor het praktijkdeel zijn sportkleding en -schoenen nodig.

Lees meer in de flyer en meld je aan voor de masterclass, die plaatsvindt in Heerde. Voor NSTV-leden is de deelname gratis. Ben je geen lid van de NSTV, dan zijn de kosten €15.

Aanmelden
Niet meer mogelijk.

 

Reacties zijn gesloten.