Masterclass Loopscholing: de 7 geheimen van snelheid

Op zaterdag 11 april in Heerde en zaterdag 18 april in Leiderdorp organiseren we onder leiding van Roy Sip en Arnold van der Poel tweemaal een Masterclass Loopscholing: de 7 geheimen van snelheid.

Roy Sip is trainer en consulent looptechniek en snelheidsontwikkeling en Arnold van der Poel is voormalig topsprinter (stond diverse keren op het podium bij NK Afstanden 1000m) en momenteel trainer van de junioren A en neosenioren van het gewest Zuid-Holland.

Hoe zorg je ervoor dat je sporters sneller worden? Immers, snelheid is binnen het schaatsen of inline-skaten een van de bepalende factoren voor winst of verlies.

Iedere sporter kan sneller worden, mits er op de juiste manier getraind wordt. Helaas gaat het hier vaak mis. Vaak denken we dat we aan snelheidstrainingen doen, maar slechts een enkele trainer doet dit ook daadwerkelijk op de juiste manier.

Snelheid verbeteren is iets wat makkelijk te leren is, leuk en uitdagend voor de sporter en de benodigde kennis is makkelijk te leren voor een trainer. Roy Sip heeft de 7 trainingsgebieden voor het trainen van snelheid herschreven in een begrijpelijke taal en de oefenstof dusdanig zorgvuldig samengesteld zodat alle sporten hier ook hun voordeel mee kunnen doen. De 7 trainingsgebieden zijn: kracht, lenigheid, agility, techniek, conditie, topsnelheid en plyometrie.

Tijdens deze Masterclass gaat Sip in op de theorie van de 7 trainingsgebieden, maar gaan we ook vooral praktijk in, waarbij Arnold van der Poel zijn visie en ervaringen deelt en toelicht specifiek voor het schaatsen.

Voor wie?
Trainers vanaf niveau 3. De bijeenkomst levert drie punten op voor je licentie.

Datum: Zaterdag 11 april 2015 in Heerde en zaterdag 18 april 2015 in Leiderdorp
Tijdstip: 14.00-17.00 uur
Kosten: NSTV-leden gratis / niet-leden: €15,00
Meer informatie (en adres): Heerde / Leiderdorp

Aanmelden
Niet meer mogelijk

Reacties zijn gesloten.