Masterclass: Multidisciplinair trainen (MDT)

Jeroen-Otter-2013-2014In vervolg op het trainerscongres van 2013 waarin Jeroen Otter, Bondscoach Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS), al een tipje van de sluier lichtte over multidisciplinair trainen, zal hij tijdens de masterclasses die hij voor de NSTV verzorgt op:

woensdag 26 november in Heerde
en
donderdag 27 november in Breda

een verdere verdiepingsslag maken op dit onderwerp.

De Masterclass is bedoeld voor trainers vanaf niveau ST3 en levert drie punten voor je licentie op.

Multidisciplinair trainen is niet nieuw en zeker niet in de schaatssport. Fietsen, hardlopen, rolschaatsen, sprongtraining, krachttraining. We doen het al decennia lang ter voorbereiding van het wedstrijdseizoen. Tot het moment van ijs op de banen, want vanaf dat moment deed een langebaanschaatser aan langebaanschaatsen, een shortrackschaatser aan schorttrackschaatsen en had de skeeleraar zijn rust.

Inmiddels heeft multidisciplinair trainen in dubbel opzicht een vlucht genomen. Niet alleen zijn er veel meer trainingsvormen bij gekomen, ook is het normaal dat een langebaanschaatser shorttrackt, een shorttracker aan langebaanschaatsen en ijshockey doet en een inline-skater moeiteloos de overstap op de schaatsen doet en zo een tweede wedstrijdseizoen heeft.

Maar hoe manage je deze cocktail, want beschikbare tijd is een schaars bezit en overtraining ligt op de loer. Welke overstappen mogen of zelfs moeten we verwachten van deze multidisciplinaire aanpak, welke keuze moeten we wel of niet maken in relatie tot de doelgroep waarmee we werken?

In deze Masterclass zal Jeroen antwoorden proberen te geven vanuit zijn ervaring. Want laat duidelijk zijn, de gouden standaard bestaat niet en wetenschappelijke onderbouwde studies zijn er nog niet. Daarom deze avond ook geen zware theoretische stof, maar praktische oplossingen, keuzes en beargumentering. Bedoeling is dan ook een zeer interactieve Masterclass te houden waarin je vooraf en tijdens de avond vragen, stellingen en standpunten kunt inbrengen. Vooraf kan dit schriftelijk via de mail naar info@nstv.nl.

Tot ziens op deze Masterclass in Heerde of Breda voor inspiratie om het eens anders te doen: out of the box.

Bekijk hier de flyers met alle informatie:

 De beide Masterclasses zijn vol. Je kunt je niet meer aanmelden.

 

Reacties zijn gesloten.