Masterclass 6 november: “Trainen van het spiervermogen”

Op woensdag 6 november organiseert de NSTV haar tweede Masterclass van dit jaar. Thema van deze Masterclass is “Trainen van het spiervermogen” en wordt verzorgd door Jeroen Rietvelt, bewegingswetenschapper en inspanningsfysioloog, tevens docent masteropleiding Sportfysiotherapie HU, krachttrainer Project2018 en fysiek trainer NOC*NSF.

Centraal deze avond staat het trainen van het spiervermogen. Hoe doe je dit, wanneer doe je dit en met wie doe je dit?

De masterclass bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. In het praktische deel staat o.a. de methodiek van de belangrijkste krachtoefeningen centraal, van waaruit je een volledig krachtprogramma kunt aanbieden. Jeroen zal hierbij ook stilstaan bij de inbedding ervan in het jaarplan.

In de theorie zal naast het begrip spiervermogen en de uiteenzetting rondom de snelheids- en krachtcomponent, het accent liggen op de meer gevorderde trainingsvormen om het spiervermogen te trainen. Hierbij valt te denken aan explosiviteit, pre-stretch en plyometrie middels sprongvormen.

Let op: voor het praktijkdeel zijn sportkleding en -schoenen nodig.

Lees meer in de flyer en meld je aan voor de masterclass, die plaatsvindt in Heerde. Voor NSTV-leden is de deelname gratis. Ben je geen lid van de NSTV, dan zijn de kosten €15.

 

 

Reacties zijn gesloten.