Meld je aan voor de lezing : “Talentherkenning en ontwikkeling in de sport”

Zoals gebruikelijk vindt ook dit jaar de avond voorafgaand aan het Trainerscongres dat op zaterdag 14 juni plaatsvindt in het Bilderberg Hotel Groot Heideborgh in Garderen, de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de NSTV plaats.

In verband met het WK Voetbal, waarbij Nederland om 21.00 uur tegen Spanje speelt, vindt de ledenvergadering plaats op vrijdag 13 juni van 19.00 tot uiterlijk 21.00 uur. De gebruikelijke lezing vooraf vindt dit jaar van 17.00 tot 18.00 uur plaats, waarna er gelegenheid is om wat te eten.

Programma
17.00 – 18.00 uur: lezing over “Talentherkenning en ontwikkeling in de sport”
18.00 – 19.00 uur: gelegenheid om iets te eten
19.00 – 21.00 uur: Algemene Ledenvergadering
Vanaf 21.00 uur: gelegenheid om voetbal te kijken in de bar van het hotel

Lezing: Talentherkenning en ontwikkeling in de sport
Boukje Houtsma, student Master of Sport Science aan de Rijksuniversiteit in Groningen, zal ons een aantal (algemene, theoretische) modellen toelichten die te maken hebben met talentherkenning en talentontwikkeling. Binnen deze modellen wordt bijvoorbeeld aangegeven vanaf welke leeftijd het handig is om je specialiseren in een sport, wat het effect van de groei is of welke prestatiebepalende kwaliteiten een talent moet hebben.

Op deze prestatiebepalende kwaliteiten zal Boukje nog een stukje dieper ingaan, waardoor ook de psychologische kwaliteiten aan bod komen. Vervolgens zal ze een brug slaan naar de praktijk. Hoe zien we in de praktijk terug wat er in de theoretische modellen wordt weergegeven? Hoe worden de prestatiebepalende kwaliteiten gemeten? Enzovoorts.

Kortom, een zeer boeiend betoog, over een onderwerp waar veel trainers betrokken bij zijn. Het bijwonen van de lezing levert 1 punt op voor je licentie. Natuurlijk kun je zo aanschuiven, maar we vinden het fijn om van tevoren te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten en ook hoeveel er van het eten gebruik willen maken. Meld je daarom aan via onderstaand formulier!

Arrangement
Wil je blijven slapen, zodat je de volgende dag direct bij het congres aanwezig kunt zijn, kun je dit rechtstreeks met het hotel regelen. Meld bij het reserveren dan dat je gebruik wilt maken van het NSTV-arrangement. Dit is € 69,00 voor een 1p-kamer en € 84,00 voor een 2p-kamer, incl. ontbijt.

Aanmelden
Niet meer mogelijk.

Reacties zijn gesloten.