Nieuwe KNSB-opleiding: Schaatstrainer niveau 1

Vanaf het seizoen 2019-2020 biedt de KNSB een nieuwe opleiding aan: Schaatstrainer niveau 1. Hiermee komt de oude Schaatsbegeleider niveau 1 opleiding te vervallen.

De opleiding is bedoeld voor beginnende trainers zonder trainerslicentie, maar ook voor trainers die al in bezit zijn van een trainerslicentie.

Over deze opleiding schrijft de KNSB:

“In september 2019 worden op 5 locaties pilot opleidingen aangeboden om de nieuwe opzet en inhoud van de Schaatstrainer niveau 1 opleiding te testen. Voorheen bestond de SB-1 opleiding uit vier bijeenkomsten én het maken van een portfolio. De nieuwe opzet kent slechts twee bijeenkomsten, een e-learning en nog een leuke praktijkopdracht op het ijs. Tijdens de opleiding komen de basisprincipes van didactiek, pedagogiek, schaatstechniek en veiligheid aan bod. Dit geeft jou als (toekomstig) trainer handvatten om de schaatsers / inline-skaters een leerzame en leuke training te kunnen geven.

De opleiding is toegankelijk vanaf 12 jaar en vooral bedoeld om beginnende trainers leerzame tips en tools aan te reiken.

We bieden al gediplomeerde trainers de kans om deze nieuwe opleiding ook te volgen! Voor elke pilot opleiding hebben we plek voor maximaal 5 personen. De vijf deelnemende locaties zijn: Hoorn, Sassenheim, Utrecht, Lekkerkerk en Dalfsen. Kijk in de KNSB Bijscholingskalender voor meer informatie over data en tijden.

Voor het volgen én afronden van deze opleiding ontvang je als trainer met een KNSB trainerslicentie 8 licentiepunten.”

Reacties zijn gesloten.