Praktijkbijscholing Inline skaten: een feestje om weer in de praktijk met en van elkaar te kunnen leren

Een hele leuke en leerzame workshop en een feestje om weer in de praktijk met en van elkaar te kunnen leren!

Op zaterdag 26 juni vond de praktijkbijscholing inline-skaten onder leiding van trainer Dick Nap plaats. Een zeer enthousiast en compact groepje trainers ging in ruim twee en half uur aan de slag met oefeningen voor balans, lenigheid, veiligheid en stabiliteit op de skeelers en natuurlijk ook het leren van elkaar!

Na een kennismaking en even wat verwachtingen te hebben laten vertellen door de deelnemers zijn we het eerste uur heel erg bezig geweest met balansoefeningen en bijvoorbeeld de skeelerfinish en manieren om veilig te remmen. Dit was niet alleen heel bruikbaar voor de trainers die aan jeugd lesgeven, maar ook om volwassenen behendiger te maken op de skeelers. Daarnaast had Dick hele goede oefeningen om pupillen de bochttechniek te leren en die oefeningen kun je gewoon op het rechte eind uitvoeren!

Het tweede gedeelte stond meer in het teken van naar elkaar kijken en analyseren en elkaar aanwijzingen geven. De deelnemers gingen in tweetallen om de beurt een aantal rondes rijden en dan kon de één de ander bekijken en analyseren.

Dick is een zeer gedegen en enthousiaste trainer. De workshop stond in het teken van hoe je inline-skaten in de zomer goed kunt gebruiken als voorbereiding op het winterseizoen. Dick zijn opbouw in oefeningen van makkelijk naar moeilijk biedt trainers goede handvatten om op een gestructureerde manier jeugd en volwassenen de techniek van het inline-skaten en schaatsen aan te leren. Wij willen hem hartelijk bedanken voor deze mooie middag!

Reacties zijn gesloten.