KNSB past regeling accreditaties trainers aan

Van de KNSB Sectie Langebaan & Kortebaan ontvingen we deze week een bericht dat de regeling voor accreditaties van trainers met ingang van dit seizoen is aangepast:

“Van diverse kanten blijven er bij ieder kampioenschap en ieder jaar weer vragen terugkomen over accreditaties voor trainer/coaches bij wedstrijden van de nationale wedstrijdkalender.

Als Sectie LB & KB zijn wij van mening dat er een regeling moet blijven om rijders tijdens wedstrijden van de nationale wedstrijdkalender te begeleiden, zodat de kwaliteit van trainers/coaches geborgd blijft. Wel zijn wij van mening dat het tijd is voor een andere indeling qua wedstrijden. Dit is tijdens de laatste Sectievergadering besproken en tijdens de laatste MT-vergadering van de KNSB bekrachtigd.

Daaruit is naar voren gekomen dat de regeling in lijn gebracht wordt met de verplichting tot het indienen van sponsorverklaring volgens het ‘Reglement Sponsoring en Reclame KNSB voor het schaatsen’ van 30-09-2017. Een uitzondering wordt daarbij voor wedstrijden van de Holland Cup cyclus gemaakt.

In het kort omvat de nieuwe regeling ST4 of ST5 voor:

  • Nederlandse kampioenschappen senioren
  • KNSB-Cup / World Cup Kwalificatietoernooi
  • Olympisch kwalificatietoernooi

ST3 voor alle overige wedstrijden van de nationale wedstrijdkalender, dus voor:

  • Holland Cup cyclus
  • Junioren circuit, inclusief alle Nederlandse kampioenschappen
  • Sprint Laegue, inclusief Nederlands kampioenschap Supersprint/Pure Sprint
  • NK Masters

Hiermee komen we tegemoet aan de vraag van diverse verenigingstrainers om hun eigen junioren tijdens NK’s junioren te mogen begeleiden en blijven we nog steeds een kwaliteitsborging houden van het niveau van trainers. Zie de nieuwe regeling op de site van de KNSB.

Aan het einde van het seizoen zal er een evaluatie plaatsvinden om te bekijken of het kennisniveau van de ST3-trainers m.b.t. wedstrijdreglement en anti-doping op voldoende peil is en/of nog aan bijscholing nodig is.

De nieuwe regeling gaat per heden in en is voor de rest van dit seizoen van toepassing.”

KNSB, 13 november 2018

Reacties zijn gesloten.