Stagiaires van de HIS Groningen actief bij NSTV

Middels de inzet van stagiaires van de HIS te Groningen willen we de NSTV snel stappen zetten in het implementeren van het nieuwe beleid. Er wordt op alle fronten, stroomlijnen bestuurlijke taken, veranderen van het NTSV Look & Feel en aan het activiteiten aanbod hard gewerkt. Hieronder presenteren Tiele Poeteray en Duncan Rode zich.

Tiele Poeteray

Ik ben Tiele Poeteray, geboren te rolde (Drenthe) op 14 Juni 1988. Vanaf mijn jonge jaren heb ik ijshockey beoefend. Ik ben met de sport gestopt omdat ik naar de middelbare school ging en omdat de ijsbaan in assen werd gesloten voor ijshockey. Na het VMBO-TL ben ik naar het CIOS gegaan waar ik weer in aanraking kwam met ijshockey. Ik ben toen weer op ijshockey gegaan maar omdat ik mijn oude niveau niet terug kon krijgen ben ik na twee jaar weer gestopt. Na het CIOS ben ik naar het HIS (Hogeschool Instituut voor Sportstudies) gegaan en daar vervullen we nu project stages. Zo konden wij kiezen uit een aantal projecten en toen heb ik voor NSTV gekozen omdat ik affiniteit heb met schaatsen en omdat ik het een uitdaging vind om onderdeel uit te maken van deze vernieuwing binnen de vereniging.

 

Duncan Rode

Graag wil ik wat vertellen over mijn sport (carrière). Sport is voor mij heel belangrijk. Ik ben begonnen met ijshockey op mijn 8ste bij GIJS(Groningen IJshockey). Het bleek dat ik daar meteen talent voor had. Toen ik 12 jaar was kwam er een ijshockey academie genaamd de NNIJA( Noord Nederlandse ijshockey academie).
Het Roling college is een LOOT school en dit was voor mij de reden dat deze school perfect voor mij was. Een LOOT school is een school waar topsporters makkelijker vrij kunnen krijgen, hun rooster kunnen om gooien zodat ze meer tijd vrij hebben om te trainen en wedstrijden te spelen. Op mijn 14de ben ik selecteert voor U15 jong oranje. Bij jong oranje heb ik alle jeugd teams doorlopen tot en met U20. Op mijn 15e  ben ik vertrokken naar Canada om daar junior A (de hoogste niveau junioren in Ontario) ijshockey te gaan spelen. Vanaf mijn 19de tot mijn 22e heb ik drie seizoenen Eredivisie gespeeld voor de Pecoma Gijs grizzlies..

Reacties zijn gesloten.