Testen in het schaatsen: waarom en wat doe je ermee?

Op woensdag 16 september vond er een masterclass Inspanningsfysiologie plaats in Utrecht. De masterclass stond onder leiding van Diane Valkenburg en in het teken van testen en meten in het schaatsen.

Via een voorstelrondje peilde Diane de behoefte van de groep, zodat ze de avond zo kon insteken dat ze ook echt in kon gaan op die testen die voor deze trainers van belang én vooral ook haalbaar zijn.

Diane ging onder andere in op de testen die zij zelf veel uitvoert, zoals de VO2max en de Wingate-test. Vanuit de zaal kwamen veel vragen over veldtesten omdat de labtesten vaak onbereikbaar zijn voor clubtrainers. Ook hier ging Diane goed op in. Vragen als ‘waarom wil je testen’, ‘hoe test je wat’ en ‘wat doe je er vervolgens mee’ kwamen telkens weer aan de orde. Zowel bij lab- als bij veldtesten. Ook simpele ‘testen’ als EMI score kaart werden behandeld en bekeken.

Conclusie: een zeer goede masterclass; de aanwezige trainers waren tevreden en hebben weer veel opgestoken. Zeker voor herhaling vatbaar.

De presentatie van Diane staat in de portal.

Reacties zijn gesloten.