Training geven in coronatijd: tips voor elkaar

Op zaterdag 19 december vond de online sessie “Training geven in coronatijd, hoe doe jij dat?” plaats. Achttien leden deden mee aan deze interactieve bijeenkomst.

Van tevoren had iedereen zijn vragen ingediend, waarmee we een goede basis hadden voor het programma. De vragen waren geclusterd tot een aantal hoofdvraagstukken en opdracht in deze bijeenkomst was tot beantwoording dan wel oplossingen van deze vraagstukken te komen.

In het kader van “2 weten meer dan 1” en “van elkaar leren” ging het er in deze bijeenkomst om van elkaar te leren en tips van elkaar te krijgen.

In afzonderlijke groepen werden de volgende vraagstukken behandeld:

  • Geen lichamelijk contact: soms wil je iemand vasthouden om te voorkomen dat hij valt of bij het laten ervaren van een bepaalde oefening. Hoe los je dit op nu we geen lichamelijk contact mogen hebben?
  • Als trainer langs de kant: hoe kun je oefeningen voordoen of snel feedback geven als je als trainer langs de kant staat?
  • Binding: hoe hou je de groepsdynamiek vast in deze tijd?

Daarna werd centraal aan het vraagstuk “Motivatie en focus” gewerkt, hoe hou je de motivatie en focus vast nu er geen wedstrijden zijn?

En tot slot had iedere deelnemer nog een tip voor zijn collega’s. Kortom, volop interactie en motivatie om elkaar in deze tijd te helpen. Een mooi stukje binding binnen onze vereniging en zeker voor herhaling vatbaar.

“Waardevol om zo bij elkaar te zitten” en “Het uitwisselen van ideeën is heel fijn, het bevordert de creativiteit” waren enkele reacties na afloop van de bijeenkomst. De tips vind je in de kennisbank van onze ledenportaal.

Reacties zijn gesloten.