Veel enthousiasme bij 9e Schaatstrainerscongres

Een spetterende opening, een bijzonder goed verzorgd programma en een top afsluiting. Dat was hoe het Schaatstrainerscongres afgelopen zaterdag werd omschreven toen we er tijdens de netwerkborrel na afloop diverse trainers naar vroegen.

Voor de 9e keer organiseerden wij samen met de KNSB en NLcoach het Schaatscongres. Ditmaal met het thema: “Leren, ontwikkelen en opleiden”. Net als de laatste jaren in Garderen, waar we een unieke locatie hebben om dit evenement te houden voor een dergelijk aantal van maar liefst 185 trainers, waarvan maar liefst 101 NSTV-leden! Iets waar we enorm trots op zijn.

Te meer daar het congres vol lof kreeg. De opening door waterpolo-coach Robin van Galen was een schot in de roos. Als je het hebt over een inspirerende start van de dag, dan was daar niets over gelogen. Ja, het gaat over inhoud, ja, het proces is belangrijk, maar… de relatie, de mensen, dat is waar je echt in moet investeren als trainer-coach. Op elk niveau.

Maar ook de workshops waren goed gekozen en alle workshop-leiders hadden zich terdege voorbereid op hun doelgroep. Veel tevredenheid dan ook over de verschillende onderwerpen en presentaties.

Tot slot aan Martin Hersman de zware taak om aan het eind van de dag, toen iedereen vol zat met nieuwe kennis of bevestiging van wat hij of zij al wist, en moe maar voldaan eigenlijk wel zo’n beetje naar huis wilde, het congres af te sluiten. Zonder moeite hield Hersman, tegenwoordig ook clubtrainer, echter iedereen wakker en zo inspirerend als de dag begon, zo eindigde deze ook. Hij zette de trainers aan het denken: “hoe zorgen wij met z’n allen nou voor ‘een levenlang schaatsplezier’?” Want daar gaat het immers om?!

In de kennisbank in de Ledenpagina vind je de verschillende presentaties terug.

          

Kijk op onze openbare Facebook-pagina voor een impressie van het congres.

Reacties zijn gesloten.