Webinar “Neurowetenschap en de zwabbervoet” 29 oktober

Op donderdag 29 oktober organiseren we een webinar onder leiding van oud-schaatser Beorn Nijenhuis met als thema: “Neurowetenschap en de zwabbervoet”.

Schaatsen is een combinatie van optimaal bewegen en kracht. Ieder lichaam is anders en een trainer wil de sporter laten verbeteren. Maar het kan ook fout gaan, beweging kan zich ook tegen de sporter keren. En dan? Gerard Kemkers is een bekend voorbeeld van een dergelijke beweging: de ‘zwabbervoet’! Neurowetenschap kan erbij helpen de verkeerde beweging te verbeteren.

Neurowetenschap, waarin Beorn zich helemaal thuisvoelt, is een vrij jonge wetenschap met als doel te begrijpen hoe het zenuwstelsel functioneert. Deze discipline wil zowel functioneel als structureel weten hoe de hersenen zijn georganiseerd. De wetenschap gaat in op het leren hoe de hersenen werken, maar ook hoe iemand beweegt en hoe de aansturing beïnvloed kan worden.

In deze webinar neemt Beorn je mee naar de achtergrond van neurowetenschap bij bewegen, de strategieën die als handvatten gelden bij het verbeteren van de beweging, hoe leren we te bewegen, differentieel leren, visualiseren, en nog veel meer.

Over Beorn Nijenhuis
Beorn Nijenhuis is een voormalige topschaatser. In 2006 nam hij deel aan de Olympische Spelen van Turijn. In 2008  verbeterde hij het record van Gerard van Velden op 1.000m: 1.07,07.

Aan de Universiteit van Utrecht behaalde Beorn zijn Bachelor in ‘neuroscience and psychology’ en master in Neuroscience. Momenteel is Beorn PhD onderzoeker in neuroscience aan de universiteit van Groningen, met als onderwerp “zwabbervoet”. Daarnaast is Beorn verbonden met verschillende musici in Nederland en in het buitenland om hen te helpen bij het presteren onder druk.

Datum en tijdstip
Donderdag 29 oktober
19:00-20:00 uur

Locatie
Online

Voor wie
NSTV-leden vanaf niveau SL2

Kosten
Leden: gratis

Aamelden
Via de ledenportaal. Voorafgaand aan de bijeenkomst krijg je een uitnodiging voor de webinar, die via MS Teams verloopt.

Reacties zijn gesloten.