Webinar omgaan met tegenslag: getting comfortable with the uncomfortable

Op zaterdagmorgen 14 november organiseerden we een webinar in samenwerking met Afke van de Wouw, specialist op het gebied van sportpsychologie. Maar liefst 39 leden hadden zich voor deze online bijscholing aangemeld.

Focus van deze webinar lag op de omgang met tegenslag, erg toepasselijk in deze corona-tijd. Schaatsers en trainers hebben te maken met veel veranderingen. Iedereen gaat daar anders mee om, kunnen we dit trainen?

Tegenslag is te vertalen in verschillende situaties: verliezen, vallen, blessure, kapot gaan, omstandigheden privé of op locatie, materiaalpech, we zien het overal en het ligt altijd op de loer.

‘Getting comfortable with the uncomfortable’ was een kreet die voorbij kwam. Grofweg zijn er twee type persoonlijkheden, namelijk introvert en extravert. Als trainer is het van belang je rijders te kennen en daardoor aan te kunnen voelen hoe iemand in zijn/haar vel zit. Ook hier ging Afke op in gaf ze een aantal tips mee. Zie hiervoor ook de pdf van haar presentatie terug in de kennisbank van onze Ledenportaal.

Om comfortabel te worden met het oncomfortabele is het goed om af en toe tijdens trainingen elementen van tegenslag te trainen. Maar ook om goed te blijven reflecteren met de sporters. Met elkaar leren van de tegenslagen is key!

Al met al was het een erg interessante webinar, die veel enthousiaste reacties van de deelnemers opleverde en zeker aanknopingspunten heeft gegeven om over na te denken. We kijken uit naar het vervolg op locatie in 2021.

Reacties zijn gesloten.