Webinar “Sport en voeding”: 8 maart

Op maandagavond 8 maart verzorgt oud-topschaatster en (sport)diëtiste Leontine van Meggelen voor ons een webinar over voeding en sport.

In deze workshop gaat Leontine vooral in op (sport)voeding rondom training. Wat hebben jouw schaatsers nodig aan macro’s voor, tijdens en na hun training, zowel in de zomer als winter. Hierbij gaat ze vooral ook in op de vertaling ervan: wat betekent een aantal gram eiwit of koolhydraten nu in de praktijk? Hoe bereken je dit voor je sporter?

Daarnaast komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Sportvoeding: wat is er allemaal, maar vooral: welke sportvoeding is nuttig en waarom?
  • Sportvoeding ten opzichte van gewone voeding
  • Suppletie: wat wel en wat niet
  • Hoe ga je om met een vega of plant based lifestyle
  • Het signaleren of herkennen van verstoord eetgedrag

En tot slot geeft Leontine ons nog de belangrijkste nieuwtjes mee uit het 2-daagse World Wide Nutricion Congres dat zij afgelopen december online volgde.

Een vol, maar vooral boeiend en interactief programma dus. De bijscholing richt zich vooral op trainers vanaf niveau ST3, maar als geïnteresseerde SL2-trainers willen aanschuiven, dan zijn die welkom.

Over Leontine
Leontine is zowel diëtist als sportdiëtist. De sportwereld kent zij uit eigen ervaring omdat ze als schaatster een aantal jaren deel heeft uitgemaakt van de nationale selectie. In 1993 werd ze derde bij de Nederlandse Afstandskampioenschappen op de 1000 en 1500 meter, waarop ze mee mocht doen dat jaar aan World Cups en het WK Sprint.

In diezelfde periode volgde ze de studie Voeding en Diëtetiek. Vanaf 1998 heeft ze haar eigen praktijk en adviseert ze (sport) mensen die met de meest uiteenlopende vragen komen. Volwassenen en kinderen met overgewicht, diabetici, top of recreatiesporters die hun prestaties willen verbeteren, mensen die last hebben van allergie, een verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en/of maagdarm problemen.

Omdat voeding in de sport steeds belangrijker wordt, heeft ze veel contacten in de sportwereld. Rotterdam Topsport, is ze verbonden aan CTO Metropool waar zij beachvolleyballers, shorttrackers en zeilers/surfers begeleidt op het gebied van sportvoeding. En ondersteunt ze Regionale Trainings Centra waar jeugdsporters worden opgeleid door onder andere het geven van diverse (kook)workshops.

Wanneer?
Maandag 8 maart
(Let op, tijdstip half uur vervroegd d.d. 24 februari): 18:30-20:00 uur

Waar?
Online, via je laptop of computer

Voor wie?
NSTV-leden vanaf niveau ST3

Licentiepunten
2

Kosten
Leden: gratis

Aamelden
Via de ledenportaal. Voorafgaand aan de bijeenkomst krijg je een uitnodiging voor de webinar, die via Zoom verloopt.


Reacties zijn gesloten.