Webinar sportpsychologie: “Omgaan met tegenslag” 14 november

Op zaterdagmorgen 14 november organiseren we in samenwerking met sportpsycholoog en performance coach Afke van de Wouw een webinar over “omgaan met tegenslag”.

‘Omgaan met tegenslag’ is in deze tijden van corona een zeer actueel onderwerp. Onze gezondheid loopt gevaar en ons dagelijks leven is door de coronamaatregelen drastisch veranderd. We hebben allemaal te dealen met deze lastige omstandigheden, die voor iedereen weer anders zijn en een ander effect hebben.

Ook de sport kent zijn tegenslagen. Iedere rijder of coach heeft wel eens te maken gehad met valse starts, gevoel van druk om te presteren, valpartijen, (meermaals) verliezen, blessures, privéproblemen, etc. Wie goed met dit soort tegenslagen kan omgaan, is veerkrachtig en presteert ook beter.

In deze webinar gaat Afke eerst in op vormen van tegenslag, wat tegenslag met je kan doen en hoe ermee om te gaan. Daarna worden de kenmerken van veerkracht besproken en tips & tricks aangereikt die jou en je rijders weerbaarder kunnen maken.

In het verlengde van deze webinar organiseren we later (wanneer de omstandigheden dit weer toelaten) de praktijkworkshop ‘omgaan met druk’. We hopen dit weer live te kunnen organiseren op de Vechtsebanen in Utrecht.

Afke van de Wouw is sportpsycholoog, bewegingswetenschapper en voormalig fysiotherapeut. Als sportpsycholoog heeft ze opdrachten gehad bij verschillende sportorganisaties (waaronder NOC*NSF, NLCOACH, KNSB, KNVB, KNHB, NHV, KNGU). Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk waar zij sporters en coaches individueel begeleidt.

Samen met Yara van Gendt runt ze de maatschap WOUW Performance Coaching waar ze naast projecten in de sport ook projecten in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven hebben.

Datum en tijdstip
Zaterdag 14 november
10:00-12:00 uur

Locatie
Online

Voor wie
NSTV-leden vanaf niveau SL2

Kosten
Leden: gratis

Aamelden
Via de ledenportaal. Voorafgaand aan de bijeenkomst krijg je een uitnodiging voor de webinar.

Reacties zijn gesloten.