Webinar “Staying on track; de weg naar topprestaties op de schaatsmijl”: 12 februari

Nederlanders doen al jaren mee in de wereldtop van het schaatsen. Maar hoe komen ze daar? Dit was een van de hoofdvragen van het promotie onderzoek van Dr. Inge Stoter. Haar proefschrift biedt wetenschappelijke en praktische inzichten in de ontwikkeling van 1500m schaatsers richting de top.

Op vrijdagmiddag 12 februari presenteert Inge voor ons de praktische inzichten met wetenschappelijke onderbouwing van haar proefschrift in een webinar.

Deel 1: De weg naar de top, hoe vind je die?
Deel 2: De 1500m ontrafeld, invloed van pacing, techniek en vermoeidheid op prestatie.

Meer informatie over het onderzoek en het hele proefschrift is te vinden op www.stayingontrack.nl. Het proefschrift van dr. Inge Stoter is gewaardeerd met de Boymansprijs 2020 voor het beste proefschrift in de sport, lichamelijke opvoeding en recreatie.

Over dr. Inge Stoter
Inge Stoter heeft een opleiding tot sportwetenschapper genoten aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Na het afronden van haar master in 2012 heeft Inge Stoter in samenwerking met zes hoogleraren het Sport Science Institute Groningen (SSIG) opgericht, met een bijbehorende multidisciplinaire minor Sport Science. Naast coördinator van het SSIG en de minor Sport Sciene was Inge ook docent voor het vak Talentdevelopment in Sport aan de RUG.

In 2014 is Inge gestart met haar PhD, welke ze sinds 2016 heeft gecombineerd met het opzetten en managen van Innovatielab Thialf. Op dit moment is Inge Stoter nog steeds werkzaam als manager Innovatielab Thialf, waar ze de wetenschap en het bedrijfsleven verbindt aan de schaatssport om samen te werken aan sportinnovaties die de prestaties van top- en breedtesport kunnen verbeteren.

Wanneer?
Vrijdag 12 februari
16:00-18:00 uur

Waar?
Online, via je laptop of computer

Voor wie?
NSTV-leden vanaf niveau SL2

Licentiepunten
2

Kosten
Leden: gratis

Aamelden
Via de ledenportaal. Voorafgaand aan de bijeenkomst krijg je een uitnodiging voor de webinar, die via Zoom verloopt.

Reacties zijn gesloten.