Workshop ECO-Coachen: zet je sporter(s) aan het werk!

Op woensdagavond 28 november organiseren we een workshop ECO-Coachen. Deze keer op de Uithof in Den Haag.

Het doel van ECO-Coachen is om het zelfsturende vermogen van de sporter (en teams) te ontwikkelen. Het concept is gebaseerd op de principes Vinden-Binden-Scoren: het gaat erom de sporter zijn talent, kracht en energie bij zichzelf te laten ontdekken (Vinden), dit te vertalen naar een concreet doel (Binden) en verlies om te zetten in winst (Scoren).

De workshop zal worden verzorgd door Tjalling van den Berg in samenwerking met schaatscoach Henk Hospes. Henk brengt het eco-coachen al enkele jaren in de praktijk binnen zijn team van Gewest Friesland, waarvan je afgelopen weekend tijdens het World Cup Kwalificatie toernooi het resultaat zag, en deelt graag zijn verhaal.

De thema’s waarmee we tijdens deze avond aan de slag gaan, zijn:

  1. Verschillende coachstijlen: de kracht van het vragen stellen en de sporter zelf aan het werk zetten (in plaats van alleen instructie geven), en
  2. Feed forward: niet alleen terugkijken naar een beweging, maar kijken naar de volgende stap, hoe ziet die eruit? Henk Hospes: “Er wordt in het schaatsen veel achteruit gekeken en mij heeft het veel opgeleverd om juist vooral vooruit te kijken.”

Door een interactieve insteek tussen beide mannen komt theorie en praktijk deze avond samen en krijg je goede handvatten waarmee je jezelf als trainer kunt ontwikkelen.

Ook is er gelegenheid het boek ECO-Coach aan te schaffen (20 euro), zodat je een goed naslagwerk hebt om het ECO-Coachen in de praktijk verder te ontwikkelen. In het boek worden drie fasen beschreven om topprestaties te bereiken. Aan de hand van heldere praktijkvoorbeelden, illustraties en opdrachten word je geprikkeld na te denken over coachen.

Datum en tijdstip
Woensdag 28 november 2018
19.30-22.00 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur)

Locatie
Schaatsbaan De Uithof (Gewestelijke ruimte)
Jaap Edenweg 10, Den Haag

Kosten
Leden: gratis
Niet-leden: 20 euro (contant te betalen)

Voor wie
Schaats- en inline trainers vanaf niveau ST3
(max. 20 personen)

Punten
Na afloop krijg je 3 punten voor je technisch-kaderlicentie.

Aanmelden
Je kunt je niet meer aanmelden

AVG
*) Om de deelnemers van tevoren te informeren wie er nog meer naar de bijeenkomst komen, mailen we van tevoren een deelnemerslijst naar alle deelnemers (handig bijvoorbeeld voor carpoolen). Als je niet wilt dat jouw naam daarin gedeeld wordt, geef dat dan aan, dan laten we jouw naam daar uit.

**) Graag maken we foto’s (en soms ook filmpjes) van onze activiteiten. Deze zijn handig om onze vereniging te promoten, maar ook om in verslagen en impressies te gebruiken om duidelijk te maken wat we zoal doen en hoe zo’n bijeenkomst eruit ziet (immers, beelden zeggen zoveel meer dan woorden). Dus onze nieuwsbrieven, website en via onze Facebook-pagina. Als je niet wilt dat we jou zichtbaar in beeld brengen, geef dat dan aan. Dan zullen we daar rekening mee houden.

In onze privacyverklaring kun je lezen hoe wij verder met jouw persoonsgegevens omgaan.

Reacties zijn gesloten.