Workshops ECO-Coachen: 7 november en 12 december

Op twee verschillende locaties in het land organiseert de NSTV dit najaar in samenwerking met de organisatie van ECO-Coach een Workshop ECO-Coachen, te weten op:

  • zaterdag 7 november in Arnhem (Sporthal de Laar) en
  • zaterdag 12 december in Heerenveen (CIOS).

Wat is ECO-Coachen?
ECO-Coachen is gebaseerd op de principes Vinden – Binden – Scoren. Met behulp van ECO-Coachen leer je de sporter zijn/haar talent, kracht en energie bij zichzelf te ontdekken (vinden), breng je deze samen (binden) en zet je verlies om in winst (scoren).

Doel ECO-Coachen
Het doel van ECO-Coachen is om het zelfsturende vermogen van sporters en teams te ontwikkelen. ECO-Coachen is een kruisbestuiving van sporten waarbij de doelen van de sporter en het team centraal staan. De trainingen integreren mentale en fysieke vaardigheden. Variatie is het sleutelwoord. Als ECO-Coach maak je je sporters weerbaar, wendbaar, sneller, winnend en wij-gericht.

Wie maken er gebruik van?
Het ECO-Coachteam begeleidt onder andere de voetballers van sc Heerenveen, skûtsjesilers, de Jong Oranje shorttrack selectie en ruiters van Olympisch en Nationaal niveau. CIOS Heerenveen leidt via de “Masterclass ECO-Coach” trainers en coaches uit verschillende disciplines op.

In deze Workshop…
… gaan we praktisch aan de slag met coachen, en specifiek Eco-coachen. We starten de middag met een stuk theorie en gaan dan vrij snel de praktijk in om het geleerde toe te passen. Je gaat dan ook naar huis met allerlei ideeën en inzichten over het fysiek/mentaal coachen van sporters.

Programma
13. 00 uur – 14.00 uur: theorie/presentatie/film en oefeningen ECO-Coachen
14.00 uur – 15.30 uur: praktijkdeel in sport-/turnhal
15.30 uur – 16.00 uur: afsluiting

Voor wie?
Schaats- en inline-skate trainers vanaf niveau 3

Kosten:
NSTV-leden: gratis
Niet-NSTV-leden: € 15,00

Aanmelden: –

 

Reacties zijn gesloten.