Workshop ‘Prestatieverbetering door donorsporten & multidisciplinair sporten’

Op vrijdag 6 september organiseert de KNSB de workshop ‘Prestatieverbetering door donorsporten & multidisciplinaire sporten’ voor trainers in opleiding voor de ST4-opleiding. Deze workshop staat ook open voor andere trainers en voor NSTV-leden geldt er een korting van 25% op deze workshop!

De bijscholing bestaat uit twee dagdelen waarin door Frank Fiers en Dave Versteeg de volgende onderwerpen worden behandeld. De workshop bestaat zowel uit theorie als praktijk (op het ijs en op de skeelerbaan).

Vanuit het KNSB Meerjarenopleidingsplan worden in verschillende fases shorttrack en inline-skaten beschreven als mogelijke trainingsvormen. Als trainer-coach is het van belang dat je gefundeerde keuzes kan maken in het gebruik van verschillende trainingsvormen ten behoeve van prestatieverbetering. Het gaat daarbij om de voordelen van het inzetten van de sport, maar ook de risico’s die deze inzet met zich mee kan brengen.

In deze praktische workshop krijg je een beter beeld welke invloed donorsporten zoals shorttrack en inline-skaten hebben als trainingsvorm. Daarbij wordt rekening gehouden met de korte en lange termijn doelstellingen van het inzetten van een bepaalde trainingsvorm op andere trainingsvormen en weet je na afloop de voor- en nadelen hiervan.

Deze workshop is onderdeel van het huidige ST-4 opleidingsprogramma en gericht op getalenteerde schaatsers die deelnemen aan nationale kampioenschappen.

Datum en tijdstip
Vrijdag 6 september 2019
10.00-17.15 uur

Locatie
Heerenveen
Thialf en skeelerpiste

Kosten
80 euro
NSTV-leden: 25% korting

Voor wie
Trainers die getalenteerde schaatsers begeleiden die deelnemen aan nationale kampioenschappen

Praktijk
Let op: het betreft een praktijk bijscholing, dus shorttrackschaatsen (en bescherming) en skeelers (en bescherming) mee

Punten
Na afloop krijg je 6 punten voor je technisch-kaderlicentie.

Aanmelden
Het aanmelden gaat via de KNSB. Je betaalt direct 80 euro. Als NSTV-lid krijg je na deelname 20 euro retour. Stuur ons daarom een mail zodra je je hebt aangemeld.

Reacties zijn gesloten.