Zeer geslaagde online ALV-dag

Op zaterdag 10 april, traditiegetrouw de tweede zaterdag van april, vond onze ALV-dag plaats. Net als vorig jaar was het vanwege de coronamaatregelen een online editie.

Dit weerhield onze leden er echter niet van zich aan te melden voor deze dag. Met maar liefst 54 deelnemers aan de ALV in de morgen en 57 deelnemers aan de webinar over drafting ’s middags een waar record waar we met recht trots op zijn!

Mooi dat twee van onze ereleden en al onze regiocoördinatoren bij deze online editie aanwezig waren. Tijdens de vergadering nam Joke Wittenberg, onder dankzegging voor haar meer dan voortreffelijke werk de afgelopen zes jaren als penningmeester, afscheid van ons bestuur en werd Christiaan Smit volmondig benoemd als haar opvolger.

De vergadering ging akkoord met het nieuwe beleidsplan en ook het voorstel om ST1-trainers in ons ledenbestand op te nemen, werd unaniem aangenomen.

Met veel lof van de leden voor het goede verloop van de online sessie, sloten we de ALV iets na half 1 af.

Om na een korte pauze en een verbouwing in de studio om half 2 weer verder te gaan met het middagprogramma: een webinar door oud topsprintster Floor van den Brandt over de invloed van drafting in het schaatsen.

In een bijzonder enthousiaste presentatie vertelde Floor over haar onderzoeken rondom drafting in het schaatsen. Het fysieke voordeel van drafting weet iedereen wel, als je achter iemand schaatst, gaat dat makkelijker dan wanneer je in de wind rijdt. Maar bijzonder wel waren de mentale voordelen en de voordelen in een team persuit van het rijden op de derde positie tegenover de tweede.

Door de vele vragen een zeer interactieve presentatie, die te vinden is in de kennisbank van onze ledenportaal. Ook de filmopname van de webinar vind je daar.

Kortom, het bestuur kijkt terug op een fantastische ALV-dag.

Reacties zijn gesloten.